Trápia Vás prestoje? Zavedenie tohto pomocníka Vám s nimi pomôže už od prvého dňa

Je 10 hodín ráno, pracovný deň v plnom prúde a Vaša produktivita naberá na obrátkach. Výrobná linka vyrába v presnosti švajčiarskych hodiniek, norma je jasná, 2 500 výliskov za deň. Mysľou ste ponorení do procesu, práca Vám ide od ruky. Až tu zrazu….Porucha…Linka zahlási „červenú“, produktivita klesá dočasne razom na bod mrazu a Vaše myšlienky smerujú namiesto práce k hľadaniu Vašich kolegov, ktorí Vám s Vašim problémom pomôžu. Servisný technik, údržbár, prípadne manažér zodpovedný za Vašu sekciu. Presúvate sa, hľadáte, riešite. Informácia sa šíri a o chviľu je u Vás kolega s náradím a znalosťou ako dať, v ideálnom prípade, všetko rýchlo do poriadku. Stratili ste 5 minút a zopár kusov, ktoré sa mohli vyrobiť. „No nevadí, nejde predsa o život, aspoň som mal neočakávanú nútenú pauzičku.“, vravíte si.

poruchy na linke vo výrobnej hale

Čo však v prípade, že sa takýchto „päťminútoviek“ vyskytne počas dňa viacero? A čo ak sa, nedajbože, vyskytujú každý deň? Vo veľkej výrobnej fabrike nie až taký nevídaný jav.

Pri pohľade na celý kvartál či rok môže preto predstavovať celkový čas výpadkov, mierne povedané, prekvapivé číselko. Niet divu, že sa preto manažéri zo všetkých síl snažia poruchám a prestojom vyhýbať sa. Poruchy znamenajú prestoje a prestoje predstavujú ušlý zisk. Peniaze sa mohli zarobiť, no prišli sme o ne. Každé skrátenie prestojov je preto pozitívnym javom vo výkonnosti fabriky a jednou z otázok číslo 1.

produktivita výroby

A teraz si predstavte, že máte akýsi čarovný prútik, ktorý stačí použiť a Váš kolega technik je s Vami v okamžitom mentálnom spojení a vie, že potrebujete jeho pomoc. Nemusíte nikam chodiť, nikoho hľadať, stresovať sa.

Ako taký malý čarovný prútik fungujú aj bezdrôtové systémy CommOn, ktoré pomáhajú zlepšiť, zrýchliť a zjednodušiť komunikáciu tam, kde je to dôležité. Stačí sa dotknúť tlačidlaúdržba okamžite vie, na ktorej linke sa vyskytol problém. A môže byť pritom kdekoľvek, informáciu si na hodinkách nosí stále so sebou. Vo výrobnej hale teda systém skracuje čas privolania technika priamo operátorom od linky a tým znižuje prestoje a ušlý zisk. Návratnosť investície je veľmi rýchla, zvyčajne už v priebehu prvého roka používania. Zavedenie systému je navyše veľmi jednoduché, jeho používanie zvládnu hladko všetci užívatelia.